Shopping Cart

  •  x 
  • You have no product to cart.

3 Συμβουλές πριν παραγγείλετε τα προσκλητήρια σας

Η πρόταση γάμου έγινε, η απάντηση ήταν ναι και τώρα ξεκινά ο πιο όμορφος αγώνας δρόμου μέχρι τον χορό του Ησαΐα Σίγουρα πολλά είναι αυτά που έχει να σκεφτεί ένα ζευγάρι μέχρι εκείνη την μέρα. Για το μόνο που δεν πρέπει να ανησυχείτε είναι το προσκλητήριο γάμου.

Εμείς εδώ στο prosklisi.com θα σας δώσουμε τις καλύτερες συμβουλές για να είστε σίγουροι για την σωστή επιλογή. Αν αναλογιστεί κανείς τις ετοιμασίες ενός γάμου θα διαπιστώσει πως ένας σωστός προγραμματισμός είναι απαραίτητος. Ας δούμε με ποιους τρόπους μπορούμε να να οργανώσουμε σωστά την παραγγελία αλλά και την αποστολή των προσκλητηρίων. Αποφεύγοντας τυχών λάθη τα οποία μπορεί να κάνουμε λόγω πίεσης χρόνου.

 

Πότε πρέπει να επιλέξω το προσκλητήριο

  Όπως είπαμε προηγουμένως κάθε γάμος πρέπει να ακολουθεί έναν προγραμματισμό.  Έτσι λοιπόν όπως αποφασίζουμε για το νυφικό φόρεμα αρκετό καιρό πριν, έτσι πρέπει να αποφασίσουμε και για το προσκλητήριο γάμου. Αν για παράδειγμα ο γάμος είναι τον Σεπτέμβρη τότε η επιλογή και η αποστολή του προσκλητηρίου θα πρέπει να γίνει από τον Ιούνιο ή τα τέλη Μαΐου μιας και τον Αύγουστο ο περισσότερος κόσμος είναι σε διακοπές, με αποτέλεσμα να υπάρχει η πιθανότητα να χαθεί ο φάκελος. Ο καθένας ανάλογα με τις ανάγκες του κάνει τον δικό του προγραμματισμό. Όπως λέει και ο λαός όμως «των φρόνιμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν». Αυτό σημαίνει πως δε θα πρέπει να αφήνουμε για την τελευταία στιγμή τόσο την επιλογή των προσκλητηρίων όσο και την παραγγελία και την αποστολή τους.

 

Πότε πρέπει να στείλω τα προσκλητήρια 

Το πότε θα στείλουμε τα προσκλητήρια δε σχετίζεται πάντα με το πότε θα τα επιλέξουμε. Φυσικά η επιλογή του προσκλητηρίου θα πρέπει να γίνει 1-2 μήνες πριν τα στείλουμε στους καλεσμένους μας. Αυτό που έχει άμεση σχέση με το πότε θα τα στείλουμε είναι το πότε θα γίνει ο γάμος. Συνήθως 6 εβδομάδες πριν ή ακόμα και περισσότερο είναι ένα καλό χρονικό διάστημα για να ειδοποιήσουμε τους καλεσμένους μας. Πολύ σημαντικό ρόλο παίζει και το που θα γίνει ο γάμος, όχι μόνο το πότε. Αν για παράδειγμα το ζευγάρι έχει αποφασίσει να παντρευτεί σε κάποιο μέρος εκτος της πόλης διαμονής του τ΄τοτε σίγουρα θα πρέπει να ενημερώσει τους καλεσμένους τους ίσως και περισσότερο από 2 μήνες πριν.

Τέλος για να υπολογίσουμε σωστά το πότε θα στείλουμε τα προσκλητήρια του γάμου θα πρέπει να υπολογίσουμε και την αρκετά χρονοβόρα διαδικασία της εύρεσης των διευθύνσεων των καλεσμένων. Πρέπει να γίνει μια προσεκτική  λίστα καλεσμένων στην οποία να προσθέσουμε την διεύθυνση του καθενός. Πιστέψτε μας είναι μια διαδικασία η οποία μπορεί να κρατήσει μέχρι και 10-15 μέρες. Τις περισσότερες διευθύνσεις ίσως μπορείτε να τις βρείτε εύκολα. Σίγουρα όμως θα έχετε και καλεσμένους, γνωστούς ή και μακρινούς συγγενείς τους οποίους, κακά τα ψέματα, πρέπει να καλέσετε έστω και από υποχρέωση.  Ανακεφαλαιώνοντας λοιπόν τα τρία στοιχεία που θα πρέπει να προσέξετε για να υπολογίσετε σωστά πότε θα στείλετε τα προσκλητήρια του γάμου είναι. Το πού θα γίνει ο γάμος, Το πότε αλλά και ο χρόνος για να ετοιμαστεί η σχετική λίστα των διευθύνσεων.

 

Πόσα προσκλητήρια να παραγγείλω 

Μια εύκολη απάντηση θα ήταν «όσοι και οι καλεσμένοι».  Αυτό δε σημαίνει πως είναι και η σωστή απάντηση. Σίγουρα ο αριθμός των προσκλητηρίων  ενός γάμου ή μας βάπτισης σχετίζεται με τον αριθμό των καλεσμένων, χωρίς να είναι απόλυτο αυτό. Αρχικά θα πρέπει να φτιάξετε μια καλή λίστα καλεσμένων η οποία θα ανανεώνεται ακόμα και μέχρι την μέρα που θα τα στείλετε. Κάνοντας λοιπόν την λίστα θα πρέπει να λάβετε υπ όψιν ποια είναι τα ζευγάρια (έγγαμα και μη) στα οποία θα στείλετε ένα κοινό προσκλητήριο με παραλήπτη π.χ  «Ζεύγος Παπαδόπουλου». Έτσι αμέσως μπορείτε να μειώσετε τον αριθμό της παραγγελίας σας. Είναι συνηθισμένο όταν απευθυνόμαστε σε ζευγάρι να στέλνουμε ένα κοινό προσκλητήριο και όχι δύο, ακόμα και σε περιπτώσεις όπου το ζευγάρι δεν είναι παντρεμένο.

Στην παραπάνω λίστα εκτός από τα ζευγάρια θα πρέπει να ξεχωρίσετε και τις οικογένεις.  Σε τέτοιες περιπτώσεις χρησιμοποιούμε «αξιότιμη οιγένεια Νικολάου». Ίσως το αξιότιμη να σας φαίνεται βαρύγδουπο ή ακόμα και ρετρό αλλά με αυτόν τον τρόπο δείχνουμε την επισημότητα του μυστηρίου.  Στις περιπτώσεις της οικογένειας υπολογίζουμε και τα παιδιά ,αν υπάρχουν, στα οποία δεν συνηθίζουμε να στέλνουμε ξεχωριστά προσκλητήρια.  Ολοκληρώνοντας την παραπάνω λίστα έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα για το πόσα προσκλητήρια θα χρειαστούμε. Καλό θα είναι πάντα να παραγγέλνουμε 10-20, ίσως και περισσότερα, προσκλητήρια γάμου κυρίως γιατί μπορεί να τα χρειαστείτε για καλεσμένους που μπορεί να ξεχάσετε αλλά και για κάποιους που μπορεί να γνωρίσετε αργότερα και θα θέλατε να έρθουν στο γάμο σας.

Το μόνο σίγουρο είναι πως όσα παραπάνω προσκλητήρια και να τυπώσετε θα τα χρησιμοποιήσετε.  Με όλα τα παραπάνω προσπαθήσαμε να σας συμβουλέψουμε για το πως να οργανώσετε το πρόγραμμα σας όσων αφορά την παραγγελία αλλά και την αποστολή των προσκλητηρίων γάμου ή βάπτισης στους καλεσμένους σας. Μην ξεχνάτε πως η σωστή οργάνωση, μας εγγυάται το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα το οποίο είναι κάτι που θέλουμε να πετύχουμε τόσο για εμάς σε μια τόσο σημαντική μέρα όσο και για τους καλεσμένους μας.