Shopping Cart

  •  x 
  • You have no product to cart.

5 Νέες τάσεις για τα προσκλητήρια του γάμου

Η αλήθεια είναι οτι η επιλογή για το προσκλητήριο του γάμου είναι μια σχετικά δύσκολη απόφαση. Όχι τόσο δύσκολη όσο είναι η επιλογή του νυφικού φορέματος, αλλά σίγουρα χρειάζεται κάποιο χρόνο στην αναζήτηση.

Η επιλογή του ιδανικού προσκλητηρίου αποτελεί έναν ευχάριστο πονοκέφαλο, εμείς όμως στην prosklisi θα σας βοηθήσουμε στο να κάνετε την καλύτερη επιλογή.

Το ρετρό και το κλασσικό είναι πάντα στην μόδα, ωστόσο θα σας παρουσιάσουμε 5 σημεία για να γνωρίσετε τις τάσεις του προσκλητηρίου για το καλοκαίρι του 2021.

 

Τα χρώματα προσκλητηρίου 

Αρκετοί από εσάς θα γνωρίζετε πως κάθε χρόνο βγαίνουν νέες τάσεις στα χρώματα τις οποίες ακολουθούν όλοι οι κλάδοι που έχουν να κάνουν με την αισθητική. Έτσι ακριβώς και ο τομέας του προσκλητηρίου. Ιδιαίτερα για τους μήνες του καλοκαιριού  τα έντονα ζωηρά χρώματα, τα τριαντάφυλλα, τα φρούτα του καλοκαιριού, οι πεταλούδες και τα πουλιά είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία που κυριαρχούν στα προσκλητήρια γάμου.

  Οι ροζ και παλ αποχρώσεις που κυριαρχούσαν τα προηγούμενα χρόνια φαίνεται να αποτελούν παρελθόν. Τα ζευγάρια πλέον προτιμούν τα έντονα χρώματα σε αποχρώσεις μπλε και πράσινο ή ακόμα πιο έντονες όπως κόκκινο και πορτοκαλί. Επίσης οι νέες τάσεις μας δείχνουν οτι και οι πιο έντονες αποχρώσεις, γαλάζιο, έντονο ροζ και έντονο κόκκινο είναι χρώματα τα οποία αποτυπώνονται στα προσκλητήρια. Εντυπωσιακά σχέδια μαζί με έντονα και φωτεινά χρώματα κάνουν το προσκλητάριο ακόμα πιο ετυπωσιακό για τους καλεσμένους μόλις ανοίξουν το φάκελο.

 

Οι Γραμματοσειρές των προσκλητηρίων

Η επιλογή γραμματοσειράς είναι σίγουρα κάτι αρκετά σημαντικό. Ξεκαθαρίζουμε οτι θα πρέπει να προσέξετε να επιλέξετε μια ευανάγνωστη γραμματοσειρά, ειδικά αν αποφασίστε να επιλέξετε μια καλλιγραφική γραματοσειρά. Ένα δεύτερο κριτήριο επιλογής αποτελεί το είδος του προσκλητήριου, αν πρόκειται για γάμο ή για βάπτιση. Αν πρόκειται για βάπτιση τότε σίγουρα θα επιλέξετε μια «παιδική» γραμματοσειρά η οποία ταιρειάζει και στην συγκεκριμένη περίσταση. Για την περίπτωση του γάμου όμως τα πράγματα είναι κάπως διαφορετικά. Ακόμα και για τις γραμματοειρές κατα καιρούς οι τάσεις αλλάζουν. Φαίνεται οτι τα περισσότερα ζευγάρια εγκαταλείπουν σίγα-σιγά τις παραδοσιακές γραμματοσειρές. Συνήθως επιλέγουν δύο γραμματοσειρές. Η μια είναι η γραμματοσειρά που χρησιμοποιούν για τα ονόματα τους και η δεύτερη για τα το υπόλοιπο κείμενο του προσκλητήριου. Πλεόν οι τάσεις δείχνουν πιο καλλιτεχνικές και εναλλακτικές γραματοσειρές κάνοντας το προσκλητήριο νε ξεφεύγει από τα τετρημένα και να γίνεται ένα εντυπωσιακό έντυπο.  

 

Το Δέσιμο του προσκλητηρίου 

Παλιότερα τα προσκλητήρια ήταν απλά μέσα σε ένα φάκελο. Ο φάκελος έχει παραμείνει αλλά πλεόν συνοδεύεται και από το δέσιμο. Τα τελευταία χρόνια και ακόμα περισσότερο φέτος το καλοκαίρι είναι στην μόδα τα εντυπωσιακά δεσίματα στα προσκλητήρια. Δεν είναι μόνο το χρώμα ή το υλικό το οποίο εντυπωσιάζει στο δέσιμο. Αυτό που τραβάει την προσοχή είναι το ίδιο το δέσιμο, ο φιόγκος. Ανάλογα φυσικά και με το ύφος του προσκλητηρίου. Όλα τα προσκλητήρια συνοδεύονται και από ένα εντυπωσιακό δέσιμο. Τα έντονα χρώματα κι εδώ φάινεται να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Συναντάμε προσκλητήρια με ιδιαίετερα δεσίματα και μάλιστα όχι μόνο με μια κορδέλα αλλά με διάφορες. Κάθε μια με διαφορετικό χρώμα. Φυσικά χρειάζεται προσοχή να μην το παρακάνουμε. Στα δεσίματα των προηγούμενων ετών συναντάμε δεσίματα με απλές κορδέλες. Τώρα, ειδικά για το το καλοκαίρι, στην μόδα είναι τα δεσίματα με λεπτό σκοινί. Εννοείται πως κι εδώ έχουμε την τάση των έντονων χρωμάτων και τις πολυχρωμίας. Για το μόνο που δεν χρειάζεται να ανησυχείτε αν είδατε κάποιο προσκλητήριο από την συλογή μας είναι το δέσιμο. Τα προσκλητήρια από την prosklisi  τα παραλαμβάνετε όπως τα βλέπετε. Το δέσιμο είναι δική μας υπόθεση.

 

Ο φάκελος και η ποιότητα του χαρτιου 

Μάλιστα! Καλά διαβάσατε. Ακόμα και στην ποιότητα του φακέλου και του προσκλητηρίου η μόδα παίζει τον ρόλο της. Γενικά υπάρχει μια τάση προς την ανακύκλωση. Οι περισσότεροι άνθρωποι είμαστε καλά ενημερωμένοι για το πόσο καλό είναι η ανακύκλωση στις μέρες μας. Γι αυτό και συνηθήζουμε να προτειμούμε ανακυκλώσιμα προϊόντα όπου είναι δυνατό. Έτσι λοιπόν το προσκλητήριο είναι καλό να είναι φτριαγμένο από ανακυκλώσιμο χαρτί. Σίγουρα η ποιότητα του χαρτιού να είναι τέτοια ώστε να αποτυπωθούν σωστά τα ζωηρά χρώματα. Ακόμα και στον φάκελο η μόδα δείχνει τον δρόμο. Δεν αρκεί ένας κλασσικός φάκελος που απλά γράφει το όνομα του καλεσμένου. Πλέον προτιμάται ένας φάκελος αντίστοιχος του προσκλητηρίου. Ακόμα πιο πολύ στη μόδα είναι οι φάκελοι με διαδραστικό χαρακτήρα. Σαν να δείχνουν για παράδειγμα τον δρόμο από όπου ανοίγει το προσκλητήριο.

 

Η Διατύπωση του κειμένου στο προσκλητήριο

Στην διατύπωση του προσκλητηρίου εννοούμε το κείμενο που γράφουμε στο προσκλητήριο. Σίγουρα δεν αλλάζουμε βασικές πληροφορίες όπως το όνομα του ζευγαριού, των κουμπάρων αλλά και πληροφορίες για το που γίνεται το μυστήριο και η δεξίωση. Αυτό που αλλάζει είναι το ύφος. Αλλάζει δηλαδή ανάλογα με την μόδα ο τρόπος διατύπωσης του κείμενου της πρόσκλησης.  Ο κλασσικός τρόπος καταγραφής φαίνεται να ανήκει στο παρελθόν.  Αυτήν την περίοδο είναι στην μόδα έξυπνα και χιουμοριστικά κείμενα χωρίς τυποποιημένες λέξεις και εκφράσεις. Σκοπός πάντα είναι να ετοιμάσουμε ένα προσκλητήριο μοναδικό και να προσαρμόσουμε το κείμενο στο ύφος του προσκλητηρίου. Ένα προσκλητήριο με έντονα και ζωηρά χρώματα τότε σίγουρα δε του ταιρειάζει ένα απλό και τυποποιημένο κείμενο αλλά κάτι έξυπνο και μοντέρνο.  

Σαν τελικό συμπέρασμα από τα παραπάνω είναι οι νέες τάσεις του καλοκαιριού για τα προσκλητήρια είναι τα έντονα και ζωηρά χρώματα, σε συνδιασμό πάντα με την καλαισθισία. Τα κλασσικά όπως είπαμε και στην αρχή θα είναι πάντα στην μόδα αλλά κάθε χρόνο όλο και κάτι νέο θα έρθει σαν νέα τάση. Έχετε λοιπόν έναν οδηγό για να γνωρίζετε ποιές είναι οι νέες τάσεις της μόδα για τα προσκλητήρια γάμου για το καλοκαίρι του 2021