Shopping Cart

  •  x 
  • You have no product to cart.

5 Οικονομικές Λύσεις για έναν Παραμυθένιο γάμο

Από την στιγμή που πήρατε την απόφαση το μόνο σίγουρο είναι πως θα κάνετε οτι περνά από το χέρι σας για να αποκτήσετε τον παραμυθένιο γάμο τον οποίο ονειρευόσασταν.

Λόγω της οικονομικής κατάστασης, όλοι λίγο πολύ, περνάμε μια οικονομική κρίση στα οικονομικά μας. Αυτό όμως δεν πρέπει να γίνει αιτία για να μην κάνετε τον γάμο των ονείρων σας. Πολλά ζευγάρια αναγκάζονται να καταφύγουν στον πολιτικό γάμο μειώνοντας έτσι τα έξοδα ίσως και κάτω από το μισό σε σχέση με τον θρησκευτικό. Σύμφωνα πάντα με στοιχεία από την Ελληνική στατιστική υπηρεσία το 2005 τελέστηκαν 43.601 γάμοι, ενώ το 2011 το νούμερο έπεσε στο 28.472. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι πως το 2013 οι πολιτικοί γάμοι ξεπέρασαν τους θρησκευτικούς..

Όλα τα παραπάνω δεν σημαίνουν πως ο θρησκευτικός γάμος αποτελεί μόνο προνόμιο των πλουσίων. Σίγουρα είναι διαδικασία με κάποια έξοδα χωρίς αυτό να σημαίνει οτι είναι απλησίαστος. Υπάρχουν οικονομικές λύσεις για όλους τους τομείς τέλεσης του θρησκευτικού γάμου. Πολλές φορές μπερδεύουμε την έννοια του οικονομικού με την έννοια του φτηνού, σε σχέση με την ποιότητα, όχι την τιμή. Το οικονομικό δεν σημαίνει πως είναι κακής ποιότητας. Από την ανθοδέσμη της νύφης και προσκλητήρια γάμου μέχρι το νυφικό φόρεμα και τον στολισμό της εκκλησίας μπορούμε να εξοικονομήσουμε χρήματα χωρίς να υστερούμε σε ποιότητα. Τονίζουμε αρκετά το θέμα της ποιότητας μιας και είναι 100% σίγουρο οτι για την τελετή του γάμου σας θέλουμε να είναι όλα στην εντέλεια.

 

Ορίστε από την αρχή ένα Budget 

Σε οτι κι αν κάνετε είναι πάντα καλό να γίνεται ένας καλός προγραμματισμός και πρϋπολογισμός. Προτείνουμε πριν ξεκινήσετε την έρευνα αγοράς για το νυφικό φόρεμα, το προσκλητήριο γάμου (ή βάπτισης), το κέντρο δεξίωσης κτλ να ορίσετε ένα συνολικό budget. Έτσι θα γνωρίζετε εξ αρχής πόσα χρήματα θα ξοδέψετε αλλά που.

 

Η επιλογή για το νυφικό φόρεμα

Είναι απόλυτα λογικό κάθε γυναίκα να ξοδέψει αρκετές ώρες μέχρι να επιλέξετε το νυφικό φόρεμα της αρεσκείας της. Το νυφικό φόρεμα που θα την κάνει ομορφότερη απ όλες ειδικά για εκείνη την μέρα. Δεν είναι απαραίτητο να ξοδέψετε το μισό σας budget στο νυφικό φόρεμα Έχετε πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού σας πως είναι ένα φόρεμα το οποίο θα φορέσετε μια φορά. Είναι φυσιολογικό να θέλετε να ξοδέψετε πολλές ώρες μέχρι την τελική επιλογή αλλά όχι να ξοδέψετε μια περιουσία. Υπάρχει πάντα η λύση της ενοικίασης. Έτσι ένα νυφικό που σας αρέσει αλλά κοστίζει 1000€ και πάνω μπορείτε να το νοικιάσετε για την ήμερα του γάμου σας με πολύ λιγότερα χρήματα, ίσως και κάτω από το μισό. Το internet είναι σίγουρα ένας πολύ καλός οδηγός και βοηθός για την αναζήτηση σας.

 

Προσκλητήρια γάμου 

Τα προσκλητήρια κοστίζουν; Όχι! Ή μάλλον καλύτερα ας πούμε ανάλογα. Σίγουρα στην αναζήτηση προσκλητηρίου θα βρείτε ένα μεγάλο εύρος τιμής. Το σίγουρο είναι πως δεν χρειάζεται να ξοδέψετε μια περιουσία κι εδώ. Υπάρχουν εξαιρετικές προσφορές για προσκλητήρια γάμου για να αγοράσετε. Όμορφα και μοντέρνα σχέδια ή παραδοσιακά ανάλογα με το ύφος του γάμου σας. Από την στιγμή που πήρατε την απόφαση το μόνο σίγουρο είναι πως θα κάνετε οτι περά από το χέρι σας για να αποκτήσετε τον παραμυθένιο γάμος σας. Μην ξεχνάτε οτι το προσκλητήριο γάμου είναι η πρώτη σας «εμφάνιση» σαν ζευγάρι στους φίλους και καλεσμένους σας. Άρα θα πρέπει να δώσετε μια ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή σας.

 

Το κέντρο δεξίωσης και το φαγητό

  Η επιλογή του κέντρου δεξίωσης αλλά και του φαγητού έχει να κάνει με τον αριθμό των καλεσμένων. Σε περίπτωση που αποφασίσετε να κάνετε έναν σχετικά κλειστό γάμο τότε δεν υπάρχει λόγος να ψάξετε για ένα μεγάλο κέντρο δεξίωσης. Μια ταβέρνα ή ένα εστιατόριο είναι μια πολύ καλή λύση. Έτσι δε χρειάζεται να έχετε έναν μπουφέ με διάφορα φαγητά. Μπορείτε από πριν να έρθετε σε συνεννόηση με τον χώρο και να έχετε κάποια συγκεκριμένα πιάτα ανάλογα με τους καλεσμένους. Αν πάλι αποφασίσετε να έχετε έναν γάμο ανοιχτό με πολλούς καλεσμένους τότε θα πρέπει να επιλέξετε ένα κέντρο δεξίωσης. Σε αυτήν την περίπτωση καλό θα ήταν να επιλέξετε την λύση του μπουφέ. Είναι πολύ οικονομική λύση από το να προσφέρετε ξεχωριστά πιάτα στους καλεσμένου σας. Βέβαια και στις δύο περιπτώσεις θα πρέπει να υπάρχει ,ή μια μεγάλη γαμήλια τούρτα ή να προσφέρετε μικρά γλυκά στους καλεσμένους σας. Όπως σε όλες τις περιπώωσεις ακόμα και εδώ καλό είναι να επιστρατέψετε αν έχετε κάποιον φίλο ο οποίος είναι καλός στην ζαχαροπλαστική για να φτιάξει αυτός τα γλυκά.

 

Νυφικό μακιγιάζ 

Ένα νυφικό μακιγιάζ κοστίζει περίπου 150€. Στην τιμή αυτή περιλαμβάνεται συνήθως 1 πρόβα αλλά και το βάψιμο την ημέρα του γάμου. Είναι ένα έξοδο το οποίο σίγουρα μπορείτε να γλιτώσετε. Σε μια προσεκτική αναζήτηση στο internet και ειδικά στο youtube θα βρείτε πάρα πολλούς οδηγούς για το πως να κάνετε μόνη σας ένα ονειρεμένο βάψιμο για εκείνη την μέρα. Ειδικά αν πιάνει το χέρι σας τότε σίγουρα βλέποντας τις κατάλληλες οδηγίες θα μπορέσετε να πετύχετε το ιδανικό αποτέλεσμα. Ακόμα κι εσείς να μην μπορείτε σίγουρα με την βοήθεια από κάποια φίλη σας θα το πετύχετε.    

Το σίγουρο είναι πως κάθε γάμος έχει κάποια έξοδα. Αλλά δεν χρειάζεται να αγχώνεστε και να νομίζετε οτι αν δεν ξοδέψετε πολλά χρήματα δεν μπορείτε να πετύχετε έναν παραμυθένιο γάμο. Προσπαθήσαμε να δώσουμε λύσεις για σχεδόν όλους τους τομείς έτσι ώστε να μην στερηθείτε τίποτα από τον γάμο των ονείρων σας. Μην ξεχνάτε πως αναζητώντας στο internet για το οτιδήποτε , βάζοντας την λέξη προσφορά στην αναζήτηση σας να βρείτε αυτό που επιθυμείτε. Όπως για παράδειγμα «Προσκλητήρια γάμου προσφορές»